Az adatok beolvasása...
BŐRÁPOLÁS

BŐRÁPOLÁS

 A bőr kézitáska évekig tartó befektetés. A bőr olyan anyag, amely idővel nem veszíti el szépségét, sőt nemességét is elnyeri. Elég, ha megfelelően gondoskodik róla, hogy remekül nézzen ki. Néhány praktikus módot javasolunk a bőr kézitáska ápolására.

Bőr kézitáska, tökéletes állapotban

A természetes bőr egyedülálló anyag. Nehéz és költséges feldolgozni a szabálytalanságok, a természetes károk és az alapanyag minőségét befolyásoló hegek miatt. A bőr jellegzetes, egyedi illata a luxus illata. Meleg és kellemes tapintású szerkezet, soha nem tökéletesen sima. Ahogy az ujjlenyomatok egyediek, ugyanúgy a bőrtermékek szerkezete is. A látható erek, pórusok, szabálytalan minták egyedibbé teszik a bőr kézitáskát. Olyan tulajdonságai miatt értékelik, mint a légáteresztő képesség és a vízgőzáteresztő képesség, amelyek a megerőltető gyártási erőfeszítések ellenére még mindig jobbak, mint az ökobőröknél. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a bőrtermékek drágák, de évekig garantálják a tartósságot és a tartósságot.

A kézitáska gondozása két lépésben

A táska tisztítása egyszerű folyamat, amely csak következetességet és rendszerességet igényel.

 • Először is legyen rend belül

Triviálisnak tűnik, de a táska belsejének rendben tartása gyakran nagy kihívást jelent. A mindennapi használat és az új modulok hozzáadása felesleges túlterhelést és káoszt okoz. Nehéz megtalálni, és az alján szennyeződések és morzsák gyűlnek össze. Érdemes tehát időről időre mindent elővenni és alaposan megtisztítani a táskát. A táska kiürítése után minden bizonnyal lesznek érmék, elveszett rúzs és teljesen felesleges tárgyak, amelyek csak a zsákot tömik meg. Ha a felhúzott bélésen szennyeződés vagy folt található, nedves ruhával, esetleg finom textilfolyadékkal távolíthatók el. Fontos, hogy ezt a kezelést követően alaposan megszárítsa, mielőtt a bélés visszatér a helyére.

 • Másodszor, a táska külső ápolása

A bőr táska ápolásának több szakaszból kell állnia. A por és szennyeződés kezdeti tisztításától kezdve (például nedves törlőkendőkkel gyermekek számára, amelyek nem tartalmaznak alkoholt, amely elszíneződést okozhat), a szárításon át a káros külső tényezőktől vagy mechanikai károsodásoktól védett megőrzésig. Itt a megfelelő termékek kiválasztása a bőr típusától és színétől függően változhat. Más módszereket alkalmazunk a hasítottbőr megápolására,  és mást a velúr és nubuk bőrökre.

A karbantartás az ellátás szerves része

A bőr három rétegből készül:

 • felső réteg - felületek,
 • valódi középső réteg,
 • a szubkután réteg - hús.

Ezeknek a rétegeknek a szerkezetétől függően különböző típusú impregnálást igényel. Mindenesetre érdemes először tesztelni az alkalmazott szert a bőr láthatatlan részén vagy a zsákhoz rögzített mintán. Ezzel elkerülhetők a károsodások és az elszíneződések.

Hasított bőr kézitáska ápolás

A hasítottbőr kézitáskák a bőr kézitáskák egyik típusát, amelyeket tartósságuk, kellemes tapintásuk, nagyon sima felépítésük és időtlen használatuk miatt gyakran választanak. A szemes bőrt minden korosztály és stílusú nő választja. Klasszikus megjelenésű, de tökéletesen illeszkedik az alkalmi stilizációkhoz. Alkalmi stílusa miatt értékelhető, alkalmas mind a munka vagy az egyetem számára, mind a sétára, sportos eleganciát adva.

A hasítottbőr ellenáll a kopásnak és az elszíneződésnek, köszönhetően egy további viaszréteg bevonásának. Annak érdekében azonban, hogy a sima felületen ne keletkezzenek kisebb sérülések, érdemes az ápoláshoz speciális balzsamokat, pasztákat vagy krémeket használni a hasítottbőr számára. Ez megvédi az anyagot a káros külső tényezőktől (nedvesség, alacsony hőmérséklet). Alkalmazásuk után a bőr jobban ellenáll a szennyeződéseknek és a mechanikai sérüléseknek (beleértve a repedéseket is).

Érdemes emlékezni néhány alapvető szabályra:

 • Csak hasítottbőrből készült termékek kiválasztása.
 • Tisztítás előtt ellenőrizze az ápolót, pasztát vagy krémet a mellékelt bőrmintán.
 • Ne tisztítsa a táskákat nagyon intenzív dörzsöléssel.
 • Az előtisztítás után hagyja szobahőmérsékleten megszáradni.
 • Finoman csiszolja le a táska felületét egy puha, tiszta ruhával.
 • Ne engedje, hogy az anyag nedves legyen.

Hogyan gondoskodjunk egy saffiano bőr kézitáskáról

A saffiano bőr kézitáska ugyanolyan strapabíró és karcálló, mint a hasítottbőr. Matt felület és nem egyenletes szerkezet jellemzi. A jellegzetes kockás felület annak az eredménye, hogy a gép viaszolás előtt, hevítés után dombornyomott. Ennek eredményeként a bőr nagyobb ellenállást élvez a vízzel, mechanikai sérülésekkel szemben, és merevebb, mint a szemes bőr. Eredeti színei vannak elszíneződés nélkül. Viaszbevonatának köszönhetően ez a bőr praktikus választás, amelyet könnyű karbantartani. Nem igényel olajozást, és nedves mikroszálas kendő elegendő az ilyen típusú bőr ápolásához.

Lakkozott bőr táska ápolás

A lakkbőr kézitáskákat elegáns megjelenés jellemzi. A tökéletesen sima felület és a magas fényesség teszi ezt a fajta táskákat különleges alkalmakra, hivatalos találkozókra és különleges alkalmi partikra. A gyártási technológiának köszönhetően a lakkozott bőrt tartják a legkönnyebben tisztíthatónak és gondozhatónak. A fényes fóliával borított bőr nem igényel olajozást és karbantartást. Alternatív megoldásként bevonható a lakkozott bőr speciális szereivel is, amelyek a táska felületét lágyítják és megakadályozzák a repedéseket.

Ökológiai bőr kézitáska gondozása

Az ökológiai bőr a kézitáskák gyakran választott anyaga. Értéke, az ár (jóval alacsonyabb, mint a természetes bőré), valamint proökológiai hozzáállása. Ez egy mesterséges szövet poliészter szálakból, amelyek látszólag utánozzák a természetes bőrt. Érdemes tudni, hogy a természetes bőr szabálytalan szerkezetű, ellentétben az ökológiai bőrrel, amelynek felületén nincsenek hornyok, mélyedések és karcolások.

A szennyeződéseket azonnal puha ruhával törölje le. A makacsabb foltokat szappanos vízzel, esetleg kevés vízzel hígított ecettel távolítják el. Az ilyen tisztítás után el kell öblíteni a tisztítandó területet vízzel, és szárazra kell törölni a táska felületét.

Érdemes emlékezni néhány alapvető szabályra:

 • Ne használjon természetes bőrre tervezett tisztítószereket.
 • Ne használjon fényezőt, viaszt, mosószert és oldószert.

Hogyan ápoljuk velúr és nubuk kézitáskánkat

Rendkívül kellemes tapintású, meleg velúr és nubuk egyaránt tökéletes mind informális, mindennapi stilizáláshoz, mind kifinomult elegáns kombinációkhoz. A velúr és a nubukot az ún érdes bőr, külön szőrszálakkal (velúrnál hosszabb, nubuknál rövidebb). Mindkét anyag a barnulásnak köszönhetően rugalmasságot és puhaságot nyer.

A velúr és a nubuk közötti különbség az, hogyan készülnek. Velúr esetében a belső héjat (húst), a nubuknál pedig a külső héjat (szemet) dolgozzák fel. Polírozásuknak köszönhetően mindkét anyag puha és finom. A finom textúra miatt a velúr és nubuk táskák rendkívül érzékenyek a nedvességre és a károsodásokra. Tisztításuk is nehezebb. Nem szabad esőnek kitenni, mivel a víz elsötétítheti őket, és tönkreteheti finom szerkezetüket.

Érdemes emlékezni néhány alapvető szabályra:

 • A velúr és a nubukot nem szabad nedvesen tisztítani (szükség esetén nedves ruhával távolítsa el a szennyeződést, hogy megakadályozza az anyag nedvesedését).
 • Szárítsa a táskát szobahőmérsékleten.
 • A karbantartást a felület puha kefével, majd kissé keményebb sörtéjű fogmosásával kell kezdeni.
 • Távolítsa el a foltokat egy speciális gumival a velúr és a nubuk számára.
 • A szín felelevenítéséhez speciális színezőanyagot (hab, aeroszol) alkalmazhat, amelyet erre a fajta anyagra terveztek.
 • Ne használjon pasztát és krémet.
 • Speciális impregnálások alkalmazhatók, szem előtt tartva, hogy azok sötétebbé tehetik a színt, különösen a nagyon könnyű táskák esetében.

Bőr kézitáska tárolása

A bőr kézitáska gondozása nem túl nehéz tevékenység. Érdemes emlékezni és rendszeresen használni, különösen, ha a táska minden nap elkísér bennünket. Ha bőr kézitáskát alkalmanként használnak, mielőtt a ruhásszekrényben tárolná, ne felejtse el megtisztítani a kézitáskát a fenti tanácsok szerint, jól megszárítani és papírral megtölteni, hogy a bőr ne veszítse el formáját és ne szerezzen új redőket. Pamut- vagy vászonzacskóban tárolható, hogy a bőr szabadon "lélegezhessen".

A bőr kézitáska vásárlásakor döntünk az anyag minőségéről, eleganciájáról és tartósságáról. Ha gondoskodunk a tisztításáról és tárolásáról, akkor minden bizonnyal egyedülálló kiegészítő lesz, és sok éven át szolgál.

 • cz
 • ro
 • sk
You can find Ladybag.hu at GLAMI.hu